Silvia (ninotsjkawrites) wrote,
Silvia
ninotsjkawrites

Titel: Dromen, gedachten en realiteit
Wordcount: 324 woorden
Paring: Mirjam/Mick
Rating: PG-13


Dromen, gedachten en realiteit.
Zwijgend liepen ze naast elkaar. Mick en Mirjam. Mirjam en Mick. Mirjam wist wat ze wou. Ze wou Mick’s lippen op de hare. Vervolgens zou zij haar armen om zijn nek slaan en hem hartstochtelijk terug kussen. Haar vingers zouden met zijn haar spelen, zijn prachtige donkere haar…

Dromen waren het, niets meer dan dat. Maar Mirjam koesterde haar verliefdheid. Dankzij Mick kreeg haar studie weer een extra impuls. Bij hem kon ze zich concentreren. Hij was haar concentratie, haar redding.

’s Ochtends had ze van Mick gedroomd. Niemand had ze het verteld. Ze vertelde eigenlijk zoveel niet. Ze vertelde niet dat ze Mick leuk vond, meer dan leuk zelfs. Mensen die haar kenden zouden dat toch wel kunnen zien of op een andere manier merken.

Ja, ze was verliefd op Mick. Op haar eigen manier hield ze van hem. Al hield ze iedereen – waarschijnlijk ook Mick- op afstand. Ze wist niet beter. Het was het enigste waarvan ze wist hoe het moest. Al het andere was een mysterie.

Ze wou met Mick’s hulp dat mysterie ontrafelen; elke flard ervan verkennen. Het was als een geheim dat ze onthuld moest zien. Alleen zij moest het zelf onthullen, zij moest zelf ontdekken hoe het in elkaar stak.

Clues, hints, tantaliserende ingevingen en ideeën moesten haar helpen. Ze wou dat Mick gedurende die hele ontdekkingsreis bij haar was. Natuurlijk moest hij haar niet alles voorkauwen; natuurlijk moest hij haar niet aan de hand meenemen. Het was al genoeg als hij in de buurt bleef… als een vriend, haar vriend.

Nog steeds liepen ze zwijgend naast elkaar. Het moment van afscheid was echter aangebroken. Geen kus, alleen een ‘tot wanneer’. Zo was het altijd al geweest. Zij de ene kant op en hij de andere.

Ze keek nog even achterom, keek hoe hij wegliep. ‘Ach, was dat alles maar van mij,’ verzuchtte ze en draaide zich om. Rustig liep Mirjam terug naar haar trein, denkend aan Mick.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments